Hoe het werkt

Numus verwerkt en houdt toezicht op alle transacties in contant geld, welke onmiddellijk op het Numus platform zichtbaar zijn. Contante betalingen worden, op het moment dat het geld zich in de Smart Till bevindt, direct bijgeschreven op uw rekening en zijn dan ook vanaf dat moment door Numus verzekerd.

Op ieder gewenst moment kunt u het bedrag aan contanten per verkooppunt nakijken. Een groot voordeel is dat u geen enkele vooruitbetaling hoeft te doen voor de aanschaf van de hardware. De kosten van de Smart Till, de Smart Safe, en zelfs de geldtransportkosten zijn allemaal geïntegreerd in de Numus Cash Payments Service.

Contante betalingen aan de kassa

 1. Een klant wenst zijn aankopen in contanten te betalen.
 2. De kassabediende selecteert de betaalmethode. Het systeem zal nu opdracht geven de Smart Till te openen.
 3. De kassier stopt het geld in de Smart Till.
 4. De kassier sluit de Smart Till, welke het geld meteen telt.
 5. Indien er een kassaverschil is zal de Smart Till dit automatisch herkennen en hiervan bericht geven, zodat de kassier het meteen kan rectificeren terwijl de klant zich nog in de winkel bevindt.

Smart-Till

Smart-Till
 • Minimaal 1 miljoen keer getest
 • Cash Bases quality
 • Onmiddellijke berichtgeving wanneer aanvullen kassa of cash lift noodzakelijk zijn
 • Binnen enkele seconden wordt automatisch in real time de kas opmaak uitgevoerd
 • Waarde contant geld en kas opmaak 100% nauwkeurig weergegeven
 • Instelbaar voor alle valuta
 • Functioneert met gewichtssensors onder ieder vak voor munten en biljetten.
Learn More

Volledig geautomatiseerde Smart-Till

Smart-Till
 • Het geld wordt automatisch geteld
 • Het personeel komt niet in aanraking met het contante geld
 • Vals geld wordt gedetecteerd
 • Het verwerken van de contanten kost minder tijd
 • De status inzake de contanten wordt op afstand in real time beheerd
 • Verbetering van de klantenservice en de productiviteit
 • Kasverschillen behoren tot het verleden
 • Verbetering van de hygiëne mbt etenswaren
Learn More

Het bedrag aan contant geld wordt bijgeboekt op de Numus account.

 1. Een opdracht met het bedrag en de gegevens van de transactie wordt vanaf de kassa verstuurd.
 2. De opdracht wordt verwerkt en via internet naar de Numus servers verstuurd. Er wordt opdracht gegeven de transactie op de Numus account van de klant bij te boeken.
 3. De Numus account is gekoppeld met de bankrekening van de winkelier. De bank ontvangt betaling van de transactie.
 4. Het geld is onmiddellijk beschikbaar voor gebruik.

Transfer van geld van de Smart Till naar de Smart Safe.

Op het moment dat het bedrag aan contanten in de Smart Till een bepaalde, van tevoren bepaalde grens bereikt, zal een bericht worden verzonden voor de transfer naar de Smart Safe. De kassier of de manager zal het exact aangegeven bedrag uit de kassa halen en het in de Smart Safe opbergen. Hier zal het geld automatisch worden geteld en eventueel vals geld wordt gedetecteerd. De Smart Safe zal een melding sturen naar Numus en controleren of er een verschil bestaat tussen het bedrag dat uit de Smart Till is gehaald en het bedrag dat in de Smart Safe is gestopt. Dankzij de constante verbinding met Numus kan alle informatie te allen tijde in real time worden opgevraagd via Numus Plaza. Tijdens het gehele proces zal de manager via een bericht van eventuele problemen op de hoogte worden gesteld.

De transporteurs komen het geld uit de Smart Safe halen

De door Numus geaccrediteerde geldtransport bedrijven komen bij de detailhandelaren het geld in de smart safe ophalen en kunnen eventueel wisselgeld brengen. Het proces is totaal geautomatiseerd en de verbinding met Numus Plaza zorgt ervoor dat alle informatie te allen tijde is op te vragen. Met behulp van een voorspellend algoritme kan Numus Plaza precies berekenen wanneer het transport het beste kan plaatsvinden.

Het geld wordt in het Cash Center geteld

Het geld wordt nu naar het Cash Center gebracht, waar het wordt geteld en gecontroleerd en bij wordt geboekt op de rekening van de winkelier. Het gehele proces wordt onder strikt toezicht uitgevoerd door professionals. Het is de veiligste manier om contant geld te hanteren.

Het geld wordt op de Numus account bijgeboekt

Nadat het geld geteld is wordt het bijgeboekt op de Numus account, waarna het op de bankrekening van de winkelier wordt gezet.

Het geld is beschikbaar voor gebruik op uw bankrekening

Numus Plaza, de cloud software die door Numus is ontwikkeld, is de drijvende kracht achter het hele systeem. Het zorgt voor een hoge mate van zichtbaarheid en optimalisering op het gebied van contante betalingen zoals nog niet eerder mogelijk was. Het is uitgerust met het beste veiligheidsmechanisme en maakt het mogelijk in real time toegang te krijgen tot alle aan contante betalingen gerelateerde activiteiten.

Learn More